@kosmo_online - Kosmo! Online | Akaun Rasmi

http://www.kosmo.com.my/

513.5K followers

Advertisement
Keputusan penuh aksi Liga Super malam ini:

Selangor 0-4 PKNS FC

PKNS: Swirad N. 27’, Sherman K. 49’, Vathanaka C. 79’, Oswaldo R. 90’

#kosmo #ligasuper #selangovspkns

Foto oleh ABDUL RAZAK LATIF
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
5

Keputusan penuh aksi Liga Super malam ini: Selangor 0-4 PKNS FC PKNS: Swirad N. 27’, Sherman K. 49’, Vathanaka C. 79’, Oswaldo R. 90’ #kosmo #ligasuper #selangovspkns Foto oleh ABDUL RAZAK LATIF

#Takziah Sebak hati mengetahui adik Nur Qaisara Medina Supian, 2 tahun, maut akibat tertusuk pisau di perut ketika berlari meminta neneknya membuatkannya susu di rumah ibu bapanya di Parit Telok Pial, Kuala Kurau, Perak pagi tadi.

Nur Qaisara dilaporkan berlari dan terpijak pinggan yang ada pisau sebelum terjatuh atas lantai dengan pisau tertusuk di bahagian kiri perutnya.

Pisau tersebut merupakan pisau melapah daging lembu.

#kosmo #takziah #kisahsedih #alfatihah
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
363

#takziah Sebak hati mengetahui adik Nur Qaisara Medina Supian, 2 tahun, maut akibat tertusuk pisau di perut ketika berlari meminta neneknya membuatkannya susu di rumah ibu bapanya di Parit Telok Pial, Kuala Kurau, Perak pagi tadi. Nur Qaisara dilapo

Tiga cedera dihempap sebuah pondok akibat mengikat tali buaian di tiang pondok dan sebatang pokok di hutan lipur dan rekreasi di Kuala Pilah, Negeri Sembilan hari ini.

Tiang pondok itu dikatakan tumbang secara tiba-tiba dan hempap ketiga-tiga mangsa.

Gunakan infrastruktur dengan bijak ya, jangan pandai-pandai buat khemah terapung pula.

#kosmo #pondokroboh #hatihatisemua #pondoktakdapattampung
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
25

Tiga cedera dihempap sebuah pondok akibat mengikat tali buaian di tiang pondok dan sebatang pokok di hutan lipur dan rekreasi di Kuala Pilah, Negeri Sembilan hari ini. Tiang pondok itu dikatakan tumbang secara tiba-tiba dan hempap ketiga-tiga mangsa

#Terkejut admin ingatkan ular, rupa-rupanya ubi kayu. Seumur hidup admin tidak pernah lagi melihat ubi kayu sepanjang 2 meter seperti ini.

Menurut pembaca setia Kosmo!, kejadian ini berlaku di Sungai Pinang, Balik Pulau, Pulau Pinang.

Foto oleh Pembaca Setia Kosmo!

#kosmo #ubikayu #panjang #pelik
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
22

#terkejut admin ingatkan ular, rupa-rupanya ubi kayu. Seumur hidup admin tidak pernah lagi melihat ubi kayu sepanjang 2 meter seperti ini. Menurut pembaca setia Kosmo!, kejadian ini berlaku di Sungai Pinang, Balik Pulau, Pulau Pinang. Foto oleh Pem

Betul kata Dr. Halina, suka hatilah hendak kata bumi ini flat tetapi kalau awak antivaksin sampai memudaratkan orang lain, saya kisah.!!! #Repost @drhalina
• • • • •
I dont have a proper photo for this entry. Kalau ada pun meme yg sgt lucu tp mungkin saya ada dapat dosa free sbb sebarkan meme tu, so saya gelak sendiri je lah.. .
Semalam punya Vaksin di tv @tvalhijrah114 memang very informative. I hope many of you tgk debate tu. Every time Dr Musa open his mouth and said something, its purely fact and concrete information. .
The bomb question bila moderator tanya.. sebagai seorg muslim.. jika pandangan WHO dan pakar perubatan tak diikut, pandangan ulama tak dipatuhi, nak ikut kata siapa?? .
In my humble opinion, this anti-vaccine group punya argument byk berkisar tentang intuitive.. rather than informative. They will go back to isu2 seperti khauf dan raja'a (takut pada Allah, meletakkan harapan yg tinggi kepadaNya). Memang btul... bukan vaksin yg menyembuhkan. Tapi vaksin tu sebahagian drpd usaha kita sbg hambaNya. Golongan antivaccine ni lebih kepada ikut rasa hati / emosi / intuition berbanding kepada ilmu pengetahuan. .
Kita sebagai ibubapa, fikirkan yg terbaik utk anak2 kita. Dulu takde pun difteria di Malaysia, dah sampai 0 case. Tp sbb adanya golongan antivaksin, dah ada rekod kematian 5 kanak2.... yg dpt jangkitan difteria ni sure lagi ramai.. .
Dulu kita ada herd immunity. According to Dr Musa, herd immunity ni buleh dicapai bila vaksin coverage sampai 95% . Now vaksin coverage is only abt 88%. Maknanya, we are losing our herd immunity. Dah makin susah nak protect disease dr merebak!! .
Kenapa saya tulis panjang lebar pasal vaksin ni.. sbb anak2 saya pergi sekolah sama dgn anak2 awak semua. Sebab anak2 kita semua berkawan, maybe not now... but one day inshaAllah.. jadi, fikir2 kan lah.. kita hidup bermasyarakat. Islam ajar kita supaya hormat and sayang jiran tetangga... jgn pentingkan diri sendiri...
.
Kalau awak rasa bumi ni flat... sukati lah.. tp kalau awak antivaccine sampai memudaratkan org lain.. saya kesah!
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
8

Betul kata Dr. Halina, suka hatilah hendak kata bumi ini flat tetapi kalau awak antivaksin sampai memudaratkan orang lain, saya kisah.!!! #repost @drhalina • • • • • I dont have a proper photo for this entry. Kalau ada pun meme yg sgt lucu tp mungkin

Siapa pernah main ping pong macam dua orang kanak-kanak di Nigeria ini? Hanya guna sisa kayu dan bangku untuk bermain.

Teringat waktu kecil dulu, tiada bat dan meja ping pong, guna meja makan dan sisa kayu pun boleh. #pingpong #semangatkesukanan #asaljadi #yangpentingdapatmain

Foto oleh AFP
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
15

Siapa pernah main ping pong macam dua orang kanak-kanak di Nigeria ini? Hanya guna sisa kayu dan bangku untuk bermain. Teringat waktu kecil dulu, tiada bat dan meja ping pong, guna meja makan dan sisa kayu pun boleh. #pingpong #semangatkesukanan #as

Advertisement
Salah seorang daripada empat rakyat Malaysia yang menjadi tahanan di Kemboja selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) hari ini.

Klik instastory untuk membaca berita penuh.

#kemboja #kenatipukerja #41orgsemua

Video oleh MUHAMMAD AYMAN GHAFFA
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
29

Salah seorang daripada empat rakyat Malaysia yang menjadi tahanan di Kemboja selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) hari ini. Klik instastory untuk membaca berita penuh. #kemboja #kenatipukerja #41orgsemua Video oleh

Jelas terpancar senyuman kesyukuran dari wajah 43 daripada 47 bekas tahanan Kemboja apabila dapat pulang semula ke tanah air.

Mereka dijadualkan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (LTAK) pada pukul 1.45 tengah hari ini menerusi penerbangan terus dari Lapangan Terbang Siem Reap menaiki pesawat khas yang disewa kerajaan negeri Sarawak.

Kesemua mereka sebelum ini telah ditahan di Penjara Provinsi Banteay Meanchey sejak 11 Disember lalu setelah ditipu dalang sindiket pemerdagangan manusia dari China.

#kosmo #Alhamdulillah #hatihati #pemerdaganganmanusia
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
16

Jelas terpancar senyuman kesyukuran dari wajah 43 daripada 47 bekas tahanan Kemboja apabila dapat pulang semula ke tanah air. Mereka dijadualkan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (LTAK) pada pukul 1.45 tengah hari ini menerusi penerbanga

Advertisement
Jom ramai-ramai meriahkan BioUsahawan 2019 yang akan berlangsung pada 15 dan 16 Mac 2019 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Usahawan yang ingin menaikkan jenama, promosikan produk dan dapatkan akses pasaran lebih luas, dialu-alukan untuk menjadi pempamer dan penaja BioUsahawan 2019 yang turut menyediakan khidmat keselamatan dan kualiti produk melalui Program Halal Boost serta Program Pengiktirafan Kosmetik dan Penjagaan Diri.

Untuk mengetahui tentang acara BioUsahawan 2019 dengan lebih lanjut, bolehlah melayari laman web http://www.bioeconomycorporation.my/biousahawan-2019.
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
0

Jom ramai-ramai meriahkan BioUsahawan 2019 yang akan berlangsung pada 15 dan 16 Mac 2019 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Usahawan yang ingin menaikkan jenama, promosikan produk dan dapatkan akses pasaran lebih luas, dialu-alukan untuk menjadi pemp

Kedah berjaya merampas status sebagai pendahulu Liga Super 2019 selepas membelasah Felda United 4-0 pada aksi ketiga di Stadium Darul Aman, malam tadi.

Kemenangan besar hasil jaringan Mohd. Zaquan Adha pada minit ke-16, Anmar Almubaraki (42), Shakir Hamzah (53) dan gol sendiri Danial Fadzrul (74) itu menyaksikan skuad Helang Merah berkongsi tujuh mata dengan Pahang dan Johor Darul Ta’zim, namun memiliki kelebihan berdasarkan perbezaan jaringan ke atas dua pasukan tersebut. Layari www.kosmo.com.my untuk dapatkan berita-berita menarik lain. #ligasuper2019 #pendahululiga #helangmerah #kongsimata
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
6

Kedah berjaya merampas status sebagai pendahulu Liga Super 2019 selepas membelasah Felda United 4-0 pada aksi ketiga di Stadium Darul Aman, malam tadi. Kemenangan besar hasil jaringan Mohd. Zaquan Adha pada minit ke-16, Anmar Almubaraki (42), Shakir

Tidak adil menyelar golongan artis sebagai munafik dan tidak patut dicontohi kerana dalam butiran kaca yang dinilai netizen, masih terdapat permata yang tinggi nilainya. Diana Amir, merupakan salah satu permata itu.

Menilai secara kasar penampilan pelakon filem Aku Masih Dara ini, tudungnya labuh menutupi dada, pakaiannya juga longgar dan dia juga menjaga aurat lengan serta kakinya. Ikuti cerita selanjutnya di www.kosmo.com.my. #bukanmunafik #istoqamah #jagaaurat
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
14

Tidak adil menyelar golongan artis sebagai munafik dan tidak patut dicontohi kerana dalam butiran kaca yang dinilai netizen, masih terdapat permata yang tinggi nilainya. Diana Amir, merupakan salah satu permata itu. Menilai secara kasar penampilan p

Lebuh Raya Karakoram (KKH) atau dikenali sebagai Lebuh Raya Persahabatan China-Pakistan setinggi 4,693 meter dari aras laut menjadi tarikan baharu pelancong serata dunia terutama yang gemar sukan ekstrem. Dapatkan maklumat berikutnya di www.kosmo.com.my. #lebuhraya #tarikanpelancong #sukanekstrem
Kosmo! Online | Akaun Rasmi - @kosmo_online Instagram Profile - inst4gram.com
kosmo_online
9

Lebuh Raya Karakoram (KKH) atau dikenali sebagai Lebuh Raya Persahabatan China-Pakistan setinggi 4,693 meter dari aras laut menjadi tarikan baharu pelancong serata dunia terutama yang gemar sukan ekstrem. Dapatkan maklumat berikutnya di www.kosmo.com