@ditmar_illyrian - Ditmar Parmeza

Live life every way that u can! SW Engineer in🇸🇪/WorldCitizen/Roots:Scodra🇦🇱/(1/8🇽🇰)/✈🏃‍♂️🚵‍♂️/🗣🇦🇱🇺🇸🇸🇪🇮🇹🇪🇸🇧🇷&~🇳🇴🇧🇬🇫🇷🇮🇱
Advertisement
#SpringResurrection  Nature is pleased with simplicity. And nature is no dummy! - Isaac Newton 
️
🇸🇪
🇸🇪
🇸🇪
🇸🇪
#HappyEaster #nature #resurrection #spring #quote #IsaacNewton #travelphotography #instatravel #lake #photography #forest #deer #Stockholm #Sweden #Scandinavia #europe #fuji #galaxys8 #gladpåsk #easter #påsk #pasqua #fujifilm #lakeview #Svezia #Sverige #travellerslife #moon #sakura
Ditmar Parmeza - @ditmar_illyrian Instagram Profile - inst4gram.com
ditmar_illyrian
0

#springresurrection "Nature is pleased with simplicity. And nature is no dummy!" - Isaac Newton ️ 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 #happyeaster #nature #resurrection #spring #quote #isaacnewton #travelphotography #instatravel #lake #photography #forest #deer #stockholm

Stockholm, Sweden
Kjo ishte kisha arbnore e Sh. Mërisë (Zoja Jonë), e ndërtuar në Danjë (Deja) 100 vite para se Zoja Jonë e Parisit të themelohej. Këtu, u martua dhe Gjergj Kastrioti me Donikën. E më pas, u hodh në erë shekullin e kaluar, e bashkë me të edhe 1 histori 8.5 shekullore e gjithë vendit si dhe nga ana tjetër, 1 nga dëshmitë e pakta që kemi nga e kaluara e largët! Dhe sigurisht, çfarë ka mbijetuar nga monumentet e tjera të asaj kohe është lënë në harresë e mjerim! Por...ka rëndësi të qajmë sa herë gjërat ndodhin në Paris ... #JeSuisDesole 🇦🇱
🇦🇱
🇦🇱
#history #destroyed #monuments #tragic #12thcentury #Catholic #Church #StMary #OurLady #NotreDame #Deja #vauidejës #Shkodra #Albania #Shqiperia #balkans #europe #travellerslife #TimeTraveling #Easter #coming #solidarity #instatravel #culture #travelphotography #1960s #Shkoder #chiesa #kyrka
Ditmar Parmeza - @ditmar_illyrian Instagram Profile - inst4gram.com
ditmar_illyrian
1

Kjo ishte kisha arbnore e Sh. Mërisë (Zoja Jonë), e ndërtuar në Danjë (Deja) 100 vite para se "Zoja Jonë" e Parisit të themelohej. Këtu, u martua dhe Gjergj Kastrioti me Donikën. E më pas, u hodh në erë shekullin e kaluar, e bashkë me të edhe 1 histo

Vau i Dejës
Advertisement
Advertisement
Kur dielli ulet mbi Drin  Sipas hulumtuesit të emërtimeve ujore #HansKrahe, dri ishte emri i përgjithshëm për fjalën lumë në ilirisht. Nga ky e morën emrin qyteti dhe banorët e lashtë të Shkodrës (Scodra/Skodrin/Skodrinon) ⬅️ (aty ku) shkon Drini/lumi. E në fakt, qyteti ishte i shkuar e rrethuar nga 3 drina / lumenj: Drini+Buna+Kiri! Pas rënies së Mbretërisë Ilire nën sundimin romak, fjala lumë u huazua nga latinishtja e hershme (flumen) por megjithatë, #Drini mbijetoi në fjalorin arbnor edhe pse në një trajtë më të përveçme 


🇦🇱
#Drin #river #sunset #history #linguistics #indoeuropean #Shkodra #Shkoder #Ura #Bridge #Twilight #natural #vs #blackandwhite #instatravel #Albania #balkans #europe #travelphotography #Rozafa #castle #travellerslife #galaxys8 fiume #nature #tramonto #Scutari #Shqiperia #Illyria
Ditmar Parmeza - @ditmar_illyrian Instagram Profile - inst4gram.com
ditmar_illyrian
0

Kur dielli ulet mbi Drin Sipas hulumtuesit të emërtimeve ujore #hanskrahe , "dri" ishte emri i përgjithshëm për fjalën "lumë" në ilirisht. Nga ky e morën emrin qyteti dhe banorët e lashtë të Shkodrës (Scodra/Skodrin/Skodrinon) ⬅️ (aty ku) shkon Drini

Rozafa Castle
Place #nr1 in the universe for a history- #artoholic 🇻🇦 Try to visit these temples of culture and art early in the morning! This way, you get to admire the masterpieces in the #RaffaelloRooms as well #Meraviglie #Vaticano #VaticanMuseum #museivaticani #Vatican #Raffaello #rooms #Michelangelo #Donatello #LeonardodaVinci #Maps #History #Art #Paintings #Aristotle #Renaissance #Rome #travellerslife #travelphotography #europe #ig_italia #Italy #museum #museo #instatravel #artphotography #artlovers
Ditmar Parmeza - @ditmar_illyrian Instagram Profile - inst4gram.com
ditmar_illyrian
1

Place #nr1 in the universe for a history- #artoholic 🇻🇦 Try to visit these temples of culture and art early in the morning! This way, you get to admire the masterpieces in the #raffaellorooms as well #meraviglie #vaticano #vaticanmuseum #museivat

Vatican Museums
World's largest church inside the world's smallest state 🇻🇦 Burial site of #StPeter the Apostle as well as of many past #Popes incl. #IoannesPaulusII  Notable for the incredible work of #Michelangelo and other #Renaissance artists 
🇻🇦
🇻🇦
🇻🇦
#Basilica #SanPietro #Vaticano #largest #church in the #world #chiesa #iglesia #Vatican #city #state #enclave #Rome #Italy #history #Christian #ConstantinetheGreat #icons #art #travellerslife #travelphotography #europe #galaxys8  #ig_italia #pieceofart
Ditmar Parmeza - @ditmar_illyrian Instagram Profile - inst4gram.com
ditmar_illyrian
0

World's largest church inside the world's smallest state 🇻🇦 Burial site of #stpeter the Apostle as well as of many past #popes incl. #ioannespaulusii Notable for the incredible work of #michelangelo and other #renaissance artists 🇻🇦 🇻🇦 🇻🇦 #basilica

Basilica Di San Pietro, Città Del Vaticano